Gilbert-Jespersens minde æres og bevares i dyb taknemmelighed.


*

Uddrag af nekrologer:

Politiken 5.8. 1975:


- G-J betød i mere end en menneskealder alt for fløjtespillet i Danmark. Ikke blot var han den største kunstner på sit fine instrument i koncertlivet og kammermusikken, men han var også en fremragende og klog pædagog, hvem ingen, der virkelig ville forstå fløjten, kom udenom.


Professor Chr. Crone skrev bl.a. flg:

- Mange husker hans lune smil over brillerne til publikum, når han i kammermusik havde udført en virtuos passage, et smil, der fremkaldtes af glæde over at dele denne kostelige kunstart med sine tilhørere, og over sin egen evne til at lade sig inspirere af det musikalske forløb.

Kapelmester ved Det kgl. Teater, Johan Hye Knudsen skrev bl.a.:

- G-J er gået bort. Dansk musikliv har mistet en stor kunstner. Vi, der oplevede ham, har mistet en frodig, inspirerende, idealistisk musiker, der bragte kendskabet og kærligheden til fløjtens udtryksmuligheder op i det plan, hvor ungdommen i dag nyder godt af hans indsats. Carl Nielsen skrev sin fløjtekoncert til G-J, der var den sidstlevende af den originale blæserkvintet, der indspillede Carl Nielsens højt estimerede værk.
I mange år var han en pryd for Det kgl. Kapel som solofløjtenist. Vi, der har hørt ham og samarbejdet med ham, glemmer det ikke. Vi vil holde mindet i ære.

Walter Zacharias skrev i "Land og Folk":

- Man husker G-J som Det kgl. Ka

side 7

side 1

6